Historisk fotograf i Göteborg!

Fotografer har ett utvecklat konstnärligt sinne och förmedlar stora känslor genom sina bilder. Många lyckas fånga ett ögonblick på bild, som blir historiskt.

Har du hört talas om Hasselbladskameran? Ja, då vet du vem som konstruerade den.

Göteborgssonen Victor Hasselblad

Släkten Hasselblad har en historia inom fotografering sedan mitten av 1800-talet. En av medlemmarna i släkten, fick namnet Victor.

Han föddes 1906 i Göteborg och avled i sin hemstad 1978. Victor konstruerade Hasselbladskameran, som blev en föregångare till andra kameror.

Du kan läsa mer om denne fantastiske man på nätet. Stiftelsen Hasselbladsstiftelsen är uppförd till minne av Victor och Erna Hasselblad. Det är väl värt ett besök där.

Kika gärna in på stiftelsens hemsidan också. Där kan du se vad för utställningar som pågår och mycket annat. Ett underbart ställe för alla som är intresserade av fotografering.

Proffs eller hobbyfotograf

Det är lätt som fotograf att få unika bilder i Göteborg, på vilken nivå din kunskap än ligger. Bara låt fantasin flöda och gå loss ordentligt. Nedan finns några platser listade, som alltid har lockat fotografer.

Palmhuset – ligger i Trädgårdsföreningen. Du lär fota mycket här!

Gamla sockerbruket – som ligger nära Älvsborgsbron inbjuder till många bilder.

Delsjön – har en fantastisk natur runt sig, här är det lätt att inspireras.

Götaälvsbron – inbjuder till mycket kreativa foton.

Masthuggskyrkan – bjuder på en fantastisk vy! Njut och låt kameran gå varm.

Ta tillvara alla fotomöjligheter när Göteborg besöks!

Bra att veta

Det sista vi räknar med på en resa är att behöva uppsöka tandläkare eller sjukvård. Skulle det trots allt hända att en tand börjar värka så finns det alltid tandläkare att tillgå i Göteborg. Det finns också jourtandläkare som är tillgängliga på helgerna med erfaren personal. Blir det mer än tandvärk så kanske en tandläkare på sjukhus behöver besökas akut.

Många tandläkare har praktiker centralt i Göteborg och hittas lätt på nätet. Det går att slå en signal för att konsultera en erfaren tandläkare om besvären.