Barnens Göteborg

Göteborg är en fantastisk stad på alla sätt och vis med dess mångkulturella arv och många upplevelser runt om hela staden. Men vad kan man hitta på med barnen i Göteborg?

Alfons Åbergs Kulturhus

Detta är en icke vinstdrivande stiftelse som driver ett kulturhus med temat Alfons Åberg. Här kan man hitta på mycket roligt med Alfons och hans vänner, leka i Alfons rum och flyga med hans helikopter. De erbjuder även teater för barnen och lärorika lässtunder. Det finns möjlighet för föräldrar att ta en kopp kaffe och läsa en bok eller använda det fria nätverket medans barnen är förtrollade i sagornas land.

Sjöfartsmuseet akvariet

Här välkomnas man varmt av historia, hav och hamn. Här finns både levande djur och biologisk historia, man får lära sig om livet både i och ovanför vattnet på ett roligt och lekfullt sätt. Man kan prova en flygsimulator eller leka i lekrummen där det finns möjlighet till att testa egna experiment. Man kan också följa med bläckfisken på sin resa genom livet och träffa en livs levande bläckfisk.

Sjöfartsmuseet akvarium är just för tillfället stängt för ombyggnad men är planerat att öppna igen hösten 2021.

Lekplatser

Det finns många lekplatser i Göteborg stad som riktar sig till alla olika åldrar, det finns bland annat Regnlekplatsen och lekplatsen Plikta. Regnlekplatsen är anpassad för att skapa ett intresse i att leka även om det regnar, här finns löv att gömma sig under eller olika vattenpölar att hoppa i som skapas av regnet. Lekplatsen Plikta är en lekplats som passar alla åldrar, den är även anpassad om man har en funktionsnedsättning, den är lättillgänglig och det finns mycket aktiviteter runt om så som boule bana, schackspel och pingisbord.

I Göteborg finns det mycket som passar för barn och kom ihåg, det är bara fantasin som sätter gränser.