Musikstaden Göteborg!

Göteborgare kallar gärna sin stad för Sveriges framsida. Det är en riktig musikstad. Och vem gillar inte musik? Musik – bara ordet i sig ligger bra på tungan. Här kan du besöka Konserthuset för mer seriös musik. Vara med på musikfestivaler eller välja arenan Ullevi, där världsartister uppträder.

Musiken i Göteborg har alltid haft en internationell prägel så bara njut på av allt som bjuds.

Många kända artister är födda i Göteborg

Riktiga toppartister är födda i Sveriges näst största stad. Det finns många att nämna och här är några av dem.

Evert Taube – en stor visfader som spelade luta

Fredde Wadling – vars genrer var rock, punk och visor

Lasse Kronér – började karriären som gatumusiker

Håkan Hellström – den kanske mest kände artisten från Göteborg i nutid, har på Ullevi dragit till sig oändliga publikmängder. Hans låtskatt blir nu musikal som du kan läsa om här musikal med mängder av låtar från åren som gått. Det har gjorts film om hans liv också, som besöktes flitigt, inte minst av Göteborgare förstås.

Kyrkorna i Göteborg

Även i flera av kyrkorna bjuds det på konserter och även musikgudstjänster.

Dock inte i Feskekörka förstås, för det är en fisk- och skaldjursmarknad.

Som du redan har förstått så finns det enormt stora utbud av musik i Göteborg så det är bara att komma på vad du känner för att lyssna på och kanske sjunga med i, när du besöker staden. Du kanske nynnar på ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” när du vänder hemåt efter en härlig vistelse.

Lite som är bra att veta om

På semester vill vi vara friska, men livet pågår även då. Men oroa dig inte. Behöver du tandläkare finns det gott om det i Göteborg. Det finns flera tandläkare i de centrala delarna och det går alltid att någon av dem på jourtid. Naturligtvis finns det sjukhus du kan besöka också och även där finns tandläkare.