Se och göra i Göteborg!

Här finns något för alla, med betoning på alla.

Staden ligger naturskönt vid havet och bara det i sig gör upplevelsen till något extra. Så passa på att ladda batterierna, när havsluften andas in.

Utbuden här är enorma. Så bara njut av allt staden har att erbjuda. Gå på Konstmuseum med imponerande samlingar från 1400-talet och framåt.

Fika i Haga, här finns gott om kaféer och mysiga småbutiker.

Testa lokalt bryggt öl på något hantverksbryggeri.

Att flanera runt på gatorna är också populärt här.

Slottsskogen – Göteborgarnas park sedan 1874 – för alla åldrar

I detta unika område mitt i staden, finns ett stort rekreationsområde med möjligheter utöver det vanliga i en stadspark.

Vad sägs om en djurpark för både liten och stor? Här finns både tama och vilda nordiska djur. Det finns stor chans att se både älg, ren, hjort, gäss, ankor, knubbsäl, och kor för att nämna några.

Dessutom finns här en pingvinart, vid namn humboldtpingvin, som härstammar från Peru och Chiles kuster. Djurparken håller öppet året om och är gratis att besöka.

Naturligtvis finns i Slottsskogen också en stor lekplats där det finns många fantasifulla lekredskap. Många av redskapen kan dessutom användas av personer med fysisk funktionsnedsättning.

En promenad på stigarna i sommargrönska eller i höstsprakande färger är en skön upplevelse.

Grillplatser finns det gott om, likaså ställen att lägga ut picknickfilten på.

Liseberg med Lisebergs trädgårdar

Liseberg i sig förknippas oftast med turister, med ett stort tivoli som bjuder på många glada rop och skratt i åkattraktionerna.

På området, som egentligen är ett helt berg och en av Göteborgs största parker, har det alltid varit otroligt vackert, med mycket blommor. Lisebergs trädgårdar anlades under Gothenburg Green World år 2016. Ett besök här och dagen är gjord.

Om tandläkare skulle behövas

Tandläkare finns att tillgå dygnet runt, om oturen skulle vara framme. Många tandläkare har sin praktik centralt i Göteborg och någon har alltid jour. I värsta fall finns sjukhustandläkare också.