Vilken tandläkare rekommenderar du?

Göteborg är en stor stad. Många personer bor inom kommunens gränser och ett stort antal människor pendlar in till staden varje dag för att arbeta. En stor folkmängd ställer krav på utbudet av vårdgivare, bland annat tandläkare. Visst finns det många tandläkare att välja mellan i en stad av Göteborgs storlek, men hur går man tillväga för att hitta den bästa?

Minst ett besök hos tandläkaren per år för kontroll är ack så nödvändigt, men inte det man helst vill göra om man får välja. Därför är det så viktigt att man hittar en tandläkare man känner förtroende för. Många av oss har ångestfyllda minnen av barndomens okänsliga tandläkare och deras – som vi upplevde det – hemska verktyg och instrument som användes under behandlingarna. För ett antal av dessa personer har de dramatiska minnena från förr resulterat i att de helt enkelt låtit bli att gå till tandläkaren i vuxen ålder, vilket fått stora konsekvenser för tandstatusen.

Allmän eller privat klinik?

Oavsett om man bor eller enbart arbetar i Göteborg är det praktiskt att ha sin tandläkare där man vistas på dagtid. I jakten på en tandläkare måste man börja med att göra ett val. Vill jag gå till en allmän folktandvårdsklinik eller vill jag vända mig till en privat tandläkare? Oavsett vilket är den första frågan i jakten på en bra tandläkare i Göteborg: ”Kan du rekommendera en riktigt bra tandläkare?”. Frågan bör ställas till arbetskamrater och goda pålitliga vänner i staden. De namn man får till svar går att kolla upp lite närmare genom en titt på klinikernas hemsidor och genom att läsa igenom de recensioner klinikerna har fått. Är det ändå svårt att välja går det alltid att kontakta klinikerna för att få mer information.

För många av oss är alltså valet av tandläkare en oerhört viktig fråga. Så nästa gång du får frågan om att rekommendera en tandläkare – välj svaret med omsorg.