Vad du kan göra i Göteborg

Vad säger du om jag säger Håkan Hellström, Lasse Kronér och Glenn Hysén? Ja, precis, Göteborg! Göteborg är Nordens femte största stad och har 600 473 invånare. Det är inte bara kända namn som kan kopplas till denna stad utan det finns massor av sevärdheter att utforska när du besöker Göteborg.

Att göra i Göteborg

Om du älskar musik och vill få möjligheten att uppleva ditt favoritband eller artist på nära håll så har du kommit till rätt ställe. Göteborg är hem för två stora arenor: Scandinavium och Ullevi.

Scandinavium ritades av Poul Hultberg och invigdes år 1971. Med en publikkapacitet på cirka 14 000 människor kommer du garanterat att få en maffig musikupplevelse.

Ullevi är Sveriges största arena och hade publikrekord på 70 144 besökare då Håkan Hellström framträdde år 2016. Om dessa arenor låter lite väl folkrika för dig så kan du se en show på ett mindre ställe såsom Rondo, Kajskjul 8 eller Lorensbergsteatern.

Om du inte är sugen på musik eller kanske vill göra något utöver musiken så finns massor av utställningar att besöka i Göteborg. Du kan exempelvis besöka Göteborgs stadsmuseum, Göteborgs Konsthall eller varför inte Göteborgs konstmuseum som har konstsamlingar ända från 1400-talet till nutiden. För ännu mer konst kan du även besöka Galleri Backlund, Galleri Thomassen eller Galleri Nils Åberg.

Okej, så nu har vi varit på konsert och konstutställning. Nu tycker jag det är dags att släppa loss och ha riktigt kul, vi åker till Liseberg. Liseberg är en nöjespark där du kan pröva på åkattraktioner såsom Loke, Helix och Uppswinget. Du kan även spela på olika hjul och vinna godsaker och när du har tröttnat på det så finns det ett stort utbud av matställen.

Kom ihåg att det just nu är coronatider och att det därför inte går att göra allt. Förhoppningsvis blir det möjligt inom en snar framtid men tills dess får ni vara försiktiga.